Plótár László

Alapító, Kuratóriumi tag, Képzés vezető

 
   

30 évesen újra éltem gyerekkorom visszatérő álmait, s lassan megértettem - miért látom előző életeim fel felvillanó képeit. 10 éven keresztül palléroztak, felkészítettek arra, hogy aztán egy belső sürgető érzésnek engedve átadjam mindazt, amit az Életről, annak láthatatlan, mégis tiszta valóságáról elém tártak.

12 évig szűk körben, csendben tanítottam a gyógyulni, megismerni vágyókat, mikor a Fent úgy látta jónak, hogy útra kelhetek, s ezzel együtt felfedték, felélesztették a "GYÖNGY"-öt.

 

 

Simon József

Kuratóriumi tag

 
   

Két szakmám, három diplomám és számos kvalifikációm okán úgy alakult, hogy meglehetősen széles körű tapasztalatokat gyűjthettem a magyar közéletben és az állami igazgatásban - ahhoz legalábbis, hogy bőséges okom legyen a szerénységre. Pályám csúcsán léptem ki a közszolgálatból, és őstermelőként kezdtem az életemet újra. Családi léptékű önellátás mellett falusi rendezvények szervezésével foglalkoztam, novellákat írtam, alkotóházat és alkalmanként pajtaszínházat működtettem, zenélésre, íjászkodásra, evezésre, és régi hobbimra, a fafaragásra is jutott végre időm. Mégis úgy éreztem, hogy folyamatosan elmulasztok valamit - csak húzom, fecsérelem az időt. Talán a múlt kísértéseként, rendszerkorrekciós szándékkal ekkor hoztuk létre barátaimmal a rövid életű Szociális Unió Pártot, de hamar beláttam, hogy már kevesek vagyunk: egyszerűen nincs a magyar politikán áldás, az acsarkodás pedig mindig távol állt tőlem. Talán kisgyermekkorom óta, amikor még papnak készültem, először fogalmazódott meg bennem a szívből jövő fohász: Kérlek Uram, adj értelmet maradék napjaimnak!

Csak kopogni kellett, és megnyílt az ajtó. Hamarosan egy órát sem mulasztva ott ültem Plótár Laci féléves Léleknektár tanfolyamán, ahova párommal aztán éveken át visszajártunk. Bármelyik diplomámat, sőt az összeset odaadnám az ott kapott tudásért, világlátásért, a példaadó lelkületért. Alapítása óta vagyok a GYÖNGY Gyógyító Falu Alapítvány elnöke, itt azon munkálkodunk, hogy a Léleknektár tanfolyamokon képzett, és más alternatív gyógyítók megismerjék és tiszteljék egymást, az egyre szélesebb körben szervezett Gyógyító Falu rendezvényeinken pedig ingyenesen, minden ellenszolgáltatás nélkül fogadják a segítségre szorulókat. Nem titkolt célunk, hogy az országban egyre több helyen és egy időpontban legyenek harminc-negyven gyógyítót kiállító többnapos rendezvényeink, és idővel egy egész évben működő gyógyító falu álljon majd a képzők, a gyógyítók és a segítségre vágyók rendelkezésére. A mai kényszerű távolságtartás után mindennél nagyobb szükségünk lesz egymásra, az égiek és valamennyiünk jóakaratára, hogy az eddiginél normálisabb kerékvágásba állítsuk majd az életet.

 

 

Nagy István

Kuratóriumi tag, Képzés vezető

 
   

Már gyerekként tudtam, hogy másként vagyok összerakva, mint a körülöttem élők és azt is, hogy ennek ellenére velük van dolgom. Ez számtalan nehézségekkel teli fájdalmas élményt és legalább ennyi kihívásokkal teli örömteli élményt hozott az életembe.

Tizenévesen tudatosodott bennem, hogy van túl az anyagin, az anyagon. Ezt követően számos vallással ismerkedtem meg és a római katolikus egyház keretei között kis híján a papságig jutottam. Folyamatosan kerestem a boldogságot és ezért aktívan igyekeztem élni: testemet, elmémet és lelkemet is tornáztattam.

Jól éltem és sokszor voltam elégedett, boldog. Mindazt, amit és ahogy elértem, igyekeztem megosztani másokkal – tanítva, megmutatva, hogy lehet jól, de legalábbis jobban, másként.

Eleinte a tudat – és kizárólag a tudat – területén láttam annak lehetőségét, hogy az ember megtalálhassa az egyensúlyt. Ezért a szó szerinti tanításban lettem eszköze mások támogatásának. Később azzal szembesültem, hogy a test tünetei képesek olyan akadályt jelenteni, hogy az elme változtatásához nem férhetünk hozzá. Emiatt terelődött a figyelmem az emberi test és azt éltető energiarendszer működésére. Azt megértve és ezt a megértést felhasználva – elsősorban – Zen Shiatsu „masszőr”-ként kezdtem támogatni mindazokat, akiknek csak egy vágyuk volt, van: újra fájdalmak nélkül élni. Az előzőnél az elme és a lélek, a másodiknál a test és lélek harmóniájának visszaállítása volt a cél.

A pont az „i”-re a lélekgyógyászattal és a Szellemi Segítőimmel való kapcsolat lett. Mostanára felelősségem teljes tudatában, sok-sok tapasztalattal a hátam mögött – sokkal inkább, mint bármikor korábban – tudom azt mondani bárkinek, legyen akár testi, tudati vagy lelki szinten elakadva: tudok segíteni.

Minden, amit mások támogatására használok általam megélt, kipróbált tudáson alapszik. Senkinek nem adok tanácsot – nem is adhatok, de választási lehetőséget és tisztá(bba)n látást a saját életének kérdéseit illetően igen. Csak arra kérek mindenkit, hogy ne nekem higgyen, hanem próbálja ki és használja, ha működik, ha segít. De nem kockáztatok: tudom, hogy segít. smile

Ha akarod, neked is.

 

 

Balázsy Mária Éva

Képzés vezető

 
   

Gyakran foglalkoztatott a gondolat, hogy az oly sok élményt adott aktív éveim és kemény megpróbáltatásaim után, mi ad értelmet mindennapjaimnak, mi tölti ki az életemet?
Míg nem, közel egy évtizede a kegyelem egy különleges tanfolyamra vezérelt, ahol rögvest éreztem, hogy rátaláltam az utamra, arra megváltónk által kijelölt keskeny ösvényre, ahol bár botladozva, de igyekszem előbbre jutni: megismerni és szeretni önmagam, csak úgy mint embertestvéreimet, s ha elfogadják segítségükre lenni.
Hét évig jártam vissza lelki vezetőnk, Plótár László által meghonosított egyedi oktatásra, ahol a lélek- szellem- és a kristálygyógyászat titokzatos világának rejtelmeibe kaphattam betekintést. Tavaly, tanítónk biztatására, az égiek áldásával magam is megpróbáltam tanítani az érdeklődőket. Az elmúlt évben 33 tanítványomat sikerült gazdagítanom, átadva számukra mindazt az elméleti és gyakorlati tudást, amellyel fokozatosan építhetik, jobbíthatják saját énjüket és segíthetnek másokon.
Ha igény van rá és hívnak, bárhol szívesen tartok ezoterikus ismereteim tárházából előadásokat. A szeptemberben újra induló képzésre szeretettel várom az újonnan érkezőket és a már végzetteket egyaránt.
Hála a Mindenhatónak, az önzetlen segítés szándéka, a feltétel nélküli szeretet vezérli életemet.

 

 

Gabona György

Képzés vezető

 
Egy Jugoszláv kis falucskában láttam meg a napvilágot. Büszke katolikus családba születtem, nevelkedtem és mindenki közül sikerült a legbüszkébbnek lennem.
Büszke voltam és öntelt, hogy magyarnak születtem. Azt hittem ezzel nagyobb és több vagyok más nemzetiségűeknél.
Gondoltam, mi jobbak vagyunk másoknál, mert templomba járunk és ezzel a Teremtő védelmét élvezzük másokkal szemben.
Szerencsére az évek során, az Isteni gondviselés segítségével, sok-sok megpróbáltatáson keresztül sikerült lecsiszolni tüskéimet, leépíteni gőgösségemet. Éppen csak, hogy párt választottam és megszületett az első gyermekünk, kitört a délszláv háború. Nem éreztem, hogy ezzel bármi dolgom lenne, hisz kívülről is látszott, hogy ez egy mesterségesen generált viszály a Szláv nemzetek között.
Családommal elhagytam hazámat és Magyarországra költöztünk. Először Szegedre, majd Ceglédre. Éjt nappalá téve dolgoztam, hogy megvalósíthassuk szerény otthonunkat. 
A helyes út iránti vágy mindig is ott élt bennem. A katolikus egyház köreiben nem találtam meg azt a tiszta kapcsolatot a szellemvilággal. Keresgélni kezdtem az internetes csatornákon, ezoterikus és spirituális videókat bújtam, könyveket olvastam. Több évnyi keresgélés után találkoztam a Theta Healing gyógyító módszerrel. Ezen tanfolyamok során kaphattam először megtapasztalásokat a láthatatlanból. Sok-sok élményel gazdagodtam, de valami mégis hiányzott. Nem volt közvetlen kapcsolat a szellemi segítőkkel, akik által visszajelzéseket, útmutatásokat kaptam volna a gyógyító tevékenységekről. Az sem töltött el jó érzésekkel, hogy ezen gyógyító technikák gyakorlói köreiben az anyagi bevételeken van a legfőbb hangsúly, tisztelet a kivételnek.
Kis idő múltán egy "Gyógyító falu" rendezvényen találkoztam Plótár Lászlóval. Az első előadását meghallgatva, éreztem, ez az én utam. Keszthelyen tartott féléves ingyenes szellem és kristály gyógyászati tanfolyamokat, egy kikötéssel, maximum egyszer lehetett hiányozni. A távolság és a tanfolyam hossza miatt, lehetetlennek tartottam e tanfolyam elvégzését. De mivel az Isteni gondviselés nem ismer lehetetlent, a következő évben a Pécs melletti Györe falucskában is tartott képzést, én itt végeztem el.
Csodának mondható élményekben volt részem. A GYÖNGY köreiben családomra leltem. Megtanultam az emberek segítségére lenni, gyógyulásaikat segíteni 
Megértettem hogy egy " esendő"ember hogyan tud kapocs lenni Ég és Föld között.
Megtanultam gyógyítani, ami az embernek a legfájdalmasabb, a lelki fájdalmakat.
Megtanultam érzékelni az energiákat és megkülönböztetni őket minőségük szerint.
Tudom és tapasztaltam, hogy minden fizikai betegségnek lelki oka van.
Ha segítségre van szükséged vagy mindezeket elsajátítanád, hogy családod, barátaid, ismerőseid vagy csak egy idegen segítségére légy, szívesen segítek.
 
 
 
 
 

 

 

 
Az oldal tetejére
© 2021 GYÖNGY alapítvány